Videoer

Du kan her dykke ned i en masse viden om moderne mikroskopi. Du kan læse artikler skrevet til dig, se videoer og lytte til forskere og studerende, som fortæller om den forskning, de netop brænder for. Du kan høre om forskningens resultater, og du vil få eksempler på de mange forskellige anvendelser af moderne mikroskopi, som er med til at præge vores dagligdag og vores samfund. Måske kan du her blive inspireret til selv at begive dig ind i naturvidenskabens spændende verden.

Kalorimetri

Kalorimetri-videoen er bygget op over en undersøgelse af lægemidlet JEK47. Dette stof ved man i dag virker hæmmende på bakteriernes evne til at pumpe giftstof ud af deres celler. Netop den evne er en af hovedårsagerne til de livsfarlige resistente bakterier vi efterhånden kender. Antibiotikaresistens er ved at blive et alvorligt problem. Danske forskere deltager i udviklingen af JEK47.

Atomar kraft mikroskopi

Vi følger PhD-studerende Jes Dreiers brug af atomar kraft mikroskopi i forsøget på at karakterisere pollen fundet på en 5300 år gammel mumie, den såkaldte Ötzimand.
Mikroskoperingen skal være med til at fastslå Ötzimandens herkomst

Elektron mikroskopi

Mørkt Lys - et bachelorprojekt i fysik på SDU

Forskere og studerende høster mere solskin med nye teknikker. Her kan du følge bachelorstuderende i fysik, Daniel Bøgh Drasbæk. Han er med i et projekt, der forsøger at ændre nanostrukturen i overfladen på solcellerne, så solcellerne kan fange meget mere lys end med den nuværende solcelleteknolologi, til det er elektronmikroskopet en uundværlig teknologi.